Minicamping              de Stege

 Dinxperlo

Dinxperlo ligt pal op de grens met Duitsland. Het vormt met het Duitse plaatsje Süderwick een aaneengesloten bebouwing (tweelingdorp) waar de grens dwars door heen loopt.

Deze grens volgt grotendeels de Heelweg, die tot aan het trottoir aan de overkant Nederlands grondgebied is en waarvan de huizen even genummerd zijn, en die aan de Duitse kant Hellweg genoemd wordt, met oneven nummers. Het is daarmee de enige plek waar Duitse burgers aan een Nederlandse straat wonen en ingeschreven staan.

Het verschil in ruimtelijke inrichting (bijvoorbeeld de huizenstijl en het type lantaarnpalen)is onmiskenbaar. Voor al je dagelijkse boodschappen kun je hier prima terecht.

De taal is geen probleem ze spreken aan beide kanten van de grens een gemeenschappelijk dialect dat afkomstig is uit het Nedersaksisch.


 Aalten

Leuke plaats om te bezoeken. Een plaats met een rijke geschiedenis.

Het is zeker de moeite waard om de historische panden te bekijken. Het beschermde dorpsgezicht en de markt mag u zeker niet overslaan.

Je merkt hier ook het hoogteveschil. In de volksmond heeft men het over "de zeven heuvelen"  Naast de markt op één van de heuvels staat de oude Sint Helenakerk. Hierin kun je boven de typische opstelling van de banken mooie fresco's bekijken. Niet alleen de kerk maar ook de synagoge uit 1857 is het bekijken waard. Dit gerestaureerde gebouw is nog geheel ingericht voor de joodse eredienst.  


 Bredevoort

Oud vestingstadje uit de middeleeuwen. De inspiratiebron van Rembrandt; Hendrickje Stoffels is hier geboren.

Als u hier een stadswandeling maakt zullen de gezellige straatjes en vele tweedehans boekenwinkels u hier opvallen. Bredevoort trok ook vele kunstenaars aan. Je ziet hier allerlei ateliers, galerieën en werkplaatsen. 

Echt de moeite waard! 


 Anholt

 

Een klein plaatsje net over de grens in Duitsland. Met de fiets makkelijk te bereiken over prachtige fietspaden.

Het kasteel Anholt mag u zeker niet missen. Een prachtige tuin met schitterende rhodondendrons en een echt doolhof! Maar ook een rondleiding door het kasteel behoort tot de mogelijkheden. 

 


 Bocholt 

Je kunt langs het riviertje "de Bocholter AAA" een schitterende fietstocht naar Bocholt (D) maken. Onderweg even een ijsje of een broodje bij de bakker halen. Bocholt heeft een mooi winkelcentrum. Het riviertje stroomt door het centrum naar een recreatieplas. Zeker een bezoek waard!